Excursies en prijsvraag

2 oktober 2018   |   Anniek Nederpel

De gemeente Goirle realiseert dit najaar over de Turnhoutsebaan een faunapassage: een natuurlijke verbinding tussen Landgoed Gorp en Roovert en de Regte Heide aan weerszijden van de Turnhoutsebaan. Met de realisatie van de faunapassage is er een betere verbinding voor dieren, zodat deze zich veilig kunnen begeven tussen natuurgebieden. Een bijzonder project dat het verdient om gezien te worden...


Bent u benieuwd hoe het bouwen van zo’n faunapassage in zijn werk gaat? Dit najaar organiseert de aannemer drie keer een excursie op de plaats waar de faunapassage gaat komen. Bij het project is een ecoloog betrokken, die graag vertelt over het nut van de passage, de bouw ervan en de dieren die straks gebruik maken van deze 'natuurlijke' oversteek. De excursies vinden plaats op 12 oktober, 16 november en 7 december van 14.00 tot 15.00 uur. Aanmelden kan via deze pagina.


Prijsvraag

Hoe gaat de faunapassage in Goirle heten? Roept u maar! Ploegam schrijft een prijsvraag uit voor de naam van de toekomstige faunapassage. Op deze pagina kunt u uw inzending achterlaten, graag wél voorzien van een toelichting. De winnende inzending wordt gekozen door een door de gemeente Goirle zorgvuldig samengestelde jury. De gelukkige krijgt niet alleen de eer dat de faunapassage zijn of haar gekozen naam draagt, ook biedt de gemeente Goirle de winnaar een etentje aan voor twee personen bij Eet- en Drinkerij de Roovertsche Leij. Doe mee!

Deel dit bericht